До новин

Проблемна держкомпанія «Центренерго» визнала анексію Криму Росією (документ)

24 грудня, 2015
Законодавство
Проблемна держкомпанія «Центренерго» визнала анексію Криму Росією (документ)

Українська держкомпанія «Центренерго» переоформила нерухомість в центральній частині Алушти відповідно до законодавства Російської Федерації.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Главком».

Це рішення зафіксовано у виписці з протоколу засідання дирекції «Центренерго» від 07.07.2015 року.

Згідно з документами виконуючий обов'язки генерального директора «Центренерго» Ігор Балабанов ініціював рішення провести реєстрацію нерухомості «Центренерго» у державному реєстрі Російської Федерації.

«При першому вивченні, зрозуміло, що українська державна компанія не в праві приймати рішення і вчиняти дії без погодження з Фондом держмайна Тим більше, що правила реєстрації, які Росія нав'язує на окупованих територіях суперечать як здорового глузду, так і міжнародним правовим нормам. У сумі виходить, що нерухомість «Центренерго» просто була вкрадена. Своїми діями керівництво «Центренерго» визнала анексію Криму і діють на окупованій території законів. При цьому і Кабмін, і президент, не перестають повторювати: Україна ніколи не визнає анексію Криму!» - прокоментував юрист і громадський діяч Анатолій Башловка.

Нежитлове приміщення, готель, загальною площею 229 кв. м. розташоване в , Алушті, вул. Набережна, 24, згідно з випискою з Єдиного державного реєстру прав на нерухомість і угод з ним РФ від 16.12.2015 року, приміщення було перереєстровано за договором купівлі-продажу. Новий власник Балабанов Ігор Федорович, 1959 року народження.

Нагадаємо, ПАТ «Центренерго» – одна з найбільших українських енергогенеруючих компаній. 78,3% акцій ПАТ належать державі в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ДП «Центренерго» втратило 80% своєї вартості.

Коментарі
Додати коментар