До новин

Уряд затвердив фінплан «Нафтогазу» - знову просить у держбанків розстрочку

29 грудня, 2015
Борги
Уряд затвердив фінплан «Нафтогазу» - знову просить у держбанків розстрочку

Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план НАК «Нафтогаз України» як окремої юридичної особи на 2015 рік.

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету міністрів № 1366-р від 23 грудня 2015 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Затвердити фінансовий план та основні показники руху коштів НАК «Нафтогаз України» як окремої юридичної особи на 2015 рік», - йдеться у документі.                                                 

Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Міністерству фінансів доручено вжити заходів, необхідних для перенесення строку погашення боргових зобов’язань «Нафтогазу» перед «Ощадбанком» та «Державним експортно-імпортним банком України» з 2015 року на майбутні періоди без зменшення суми таких зобов’язань.

Кабмін також рекомендував «Ощадбанку» та «Державному експортно-імпортному банку України» перенести строк погашення боргових зобов’язань НАК «Нафтогаз України» з 2015 року на майбутні періоди без зменшення суми таких зобов’язань.

«Рекомендувати Національному банку сприяти реалізації зазначених вище рекомендацій», - йдеться у розпорядженні.

Нагадаємо, фінплан «Нафтогазу» на 2014 рік був затверджений також наприкінці 2014 року, а саме - 24 грудня. Тоді Уряд доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості і Міністерству фінансів вжити заходів, необхідних для перенесення строку погашення боргових зобов’язань «Нафтогазу» перед державними «Ощадбанком» та «Укрексімбанком» з 2014 року на майбутні періоди.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, внаслідок окупації Криму Росією «Нафтогаз» втратив 30 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар