До новин

Кабмін ввів мораторій на виплату $3 млрд Росії

31 грудня, 2015
Законодавство
Кабмін ввів мораторій на виплату $3 млрд Росії

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про введення мораторію на виплату боргу РФ у розмірі $3 млрд, взятого в часи керівництва країною Віктором Януковичем,

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Уряд України прийняв рішення про введення мораторію на 3 млрд доларів боргів, які ми не брали і які були нічим іншим, як хабаром Кремля колишньому українському президентові за непідписання Угоди щодо вільної торгівлі. Український уряд запровадив такий мораторій на виплату цих 3 млрд доларів і, передусім, це пов'язано з тим, що РФ відмовилася реструктуризувати ці борги, як реструктуризували всі інші українські кредитори», - заявив прем'єр на засіданні уряду.

При цьому він зазначив, що Україна готова до судових розглядів щодо цього боргу.

«Інших умов, крім умов, запропонованих для інших кредиторів, які взяли українську пропозицію, Кремль не отримає. Саме тому мораторій введено доти, доки Росія не прийме пропозицію України, або буде відповідне судове рішення, і ми в повній амуніції, у повній готовності до судової війни з Російською Федерацією», - сказав Яценюк.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, раніше Яценюк заявляв, що Україна готова судитися з Росією щодо боргу Януковича.

Коментарі
Додати коментар