До новин

Україна отримала понад $11 млрд від міжнародних кредиторів у 2015 році

31 грудня, 2015
Борги
Україна отримала понад $11 млрд від міжнародних кредиторів у 2015 році

Протягом 2015 року Україна отримала понад 11 млрд доларів за програмою від Міжнародного валютного фонду і пов'язаного офіційного фінансування від країн-партнерів і міжнародних організацій, крім того, сума відкритих валютних своп-ліній, якими НБУ може користуватися за необхідності, досягає 3,8 млрд доларів.

Такі цифри озвучила голова Національного банку України Валерія Гонтарева, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Потягом року Україна отримала понад 11 мільярдів дол США за програмою від МВФ та пов'язаного офіційного фінансування від двосторонніх країн-партнерів і міжнародних організацій», - зазначили у прес-службі НБУ.

«Ми домовилися про відкриття валютних своп-ліній на суму до 15 млрд юанів з Народним банком Китаю, до 500 млн доларів з Національним банком Швеції і до 4 млрд злотих з Народним банком Польщі. Іншими словами, загальна сума відкритих валютних своп-ліній, якими НБУ може користуватися за необхідності, досягає 3,8 мільярда доларів» - сказала очільниця Нацбанку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, обсяги рефінансування банків становлять 105 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар