До новин

Росія оголосила Україні дефолт через невиплату боргу Януковича

04 січня, 2016
Борги
Росія оголосила Україні дефолт через невиплату боргу Януковича

Мінфін Росії заявив, що Україна опинилася в стані дефолту по боргу у 3 млрд доларів перед РФ, який в 2013 році взяв Віктор Янукович.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на російські ЗМІ.

«Мінфін Росії повідомляє, що Україна не здійснила платіж у загальній сумі 3,075 млрд доларів в рахунок погашення та обслуговування облігацій зовнішніх державних позик, що належать Росії, протягом пільгового періоду, що закінчився 31 грудня 2015. Таким чином, в даний час Україна знаходиться в стані дефолту по цих облігаціях», - заявили в міністерстві фінансів РФ.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року утримувачі 13 з 14 випусків єврооблігацій України на загальну суму 14,36 млрд доларів і 600 млн доларів погодилися на реструктуризацію. Згоди не було отримано лише від російської сторони.

Кремль відмовилася обговорювати реструктуризацію на загальних умовах, наполягаючи на суверенному, а не комерційному характері боргу. МВФ підтвердив, що цей борг є суверенним, однак Київ заявив, що Москва не отримає кращих умов, ніж інші кредитори.

Арсеній Яценюк 29 грудня повідомив, що уряд виділить кошти на послуги юристів для участі в судовому процесі проти Росії щодо цього боргу.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Медведєв погрожував, що Росія подасть до суду на Україну через несплату боргу Януковича.

Коментарі
Додати коментар