До новин

Уряд затвердив заходи з підвищення позицій України в рейтингу Doing Business

11 січня, 2016
Законодавство
Уряд затвердив заходи з підвищення позицій України в рейтингу Doing Business

Кабінет Міністрів України затвердив план дій щодо імплементації кращих практик якісного та ефективного регулювання, відображених групою Світового банку у методології рейтингу Doing Business на 2016 рік.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на розпорядження уряду від 16 грудня 2015 р. № 1406-р.

Згідно із документом, мета такого плану дій - забезпечення істотного поліпшення умов ведення бізнесу в Україні за напрямами, що враховуються Групою Світового банку під час складання рейтингу “Ведення бізнесу”, маючи за стратегічну мету входження України до провідної двадцятки країн світу за наявності сприятливих умов для провадження підприємницької діяльності.

Кабмін цим розпорядженням доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству юстиції, Міністерству фінансів, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерству енергетики та вугільної промисловості забезпечити оперативне розміщення на офіційних веб-сайтах інформації про стан виконання плану дій.

Міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади доручено забезпечити виконання плану дій та кожного півріччя до 10 числа місяця, що настає за звітним періодом, подавати Міністерству економічного розвитку і торгівлі інформацію про його виконання для узагальнення та подання до 25 грудня Кабінетові Міністрів України.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус вірить, що в 2017 році Україна увійде до топ-20 країн в рейтингу Світового банку легкості ведення бізнесу Doing Business.

Коментарі
Додати коментар