До новин

«Укрнафта» відмовляється погашати борг перед бюджетом

18 січня, 2016
Борги
«Укрнафта» відмовляється погашати борг перед бюджетом

Марк Роллінз на нараді в Кабміні з питання погашення заборгованості «Укрнафти» перед бюджетом знову наполягав на ініціативі «Привату» про взаємозалік боргів НАКу за газ і податкових боргів компанії.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на OilNews.

За його словами, Роллінз дав зрозуміти, що компанія не має наміру погашати прострочену заборгованість з податків і ренті (більше 10 млрд грн) в майбутньому.

«Роллінз повідомив, що ціни на нафту впали, і вони готуються до критичного варіанту розвитку подій. Сказав, що грошей не буде. До того ж він знову підняв питання газової суперечки. Каже, або віддайте грошима 50 млрд гривень, або дайте сам газ в натуральній формі, а ми його продамо, і тоді розрахуем за податками», - розповів співрозмовник.

Учасники наради задали Роллінза питання про дебіторську заборгованість компанії перед структурами групи «Приват», штучно створеної «приватівськими» менеджерами «Укрнафти», повернення якої дозволить розрахуватися з державою.

«Роллінз відповів, що ці суми повернути неможливо без волі міноритарних акціонерів. А щоб висунути до них такі вимоги, уряд і «Нафтогаз» повинні дати йому компромісне рішення щодо газової суперечки. Тільки за таких умов він, мовляв, зможе піти до акціонерів, і запропонує їм повернути дебіторку», - розповів учасник наради.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у свою чергу доручив ДФС оприлюднити інформацію про те, що податківці програли розгляди вже у двох судових інстанціях за позовами «Укрнафти» про неправомірність опису майна компанії за борги.

У результаті було вирішено провести чергову нараду з питання боргів «Укрнафти» через тиждень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Укрнафта» в Гаагському арбітражі вимагатиме від РФ компенсацію збитків.

Коментарі
Додати коментар