До новин

«Енергоатом» позичив в Ощадбанку 750 млн аби сплатити борг ДП «Енергоринок»

18 січня, 2016
Борги
«Енергоатом» позичив в Ощадбанку 750 млн аби сплатити борг ДП «Енергоринок»

Держпідприємство «НАЕК «Енергоатом» відкрило в Ощадбанку поновлювану кредитну лінію на 750 млн гривень, аби мати можливість розрахуватись з ДП «Енергоринок».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інформацію, опубліковану на веб-порталі «Державні закупівлі».

Кредитний договрір сторони уклали 5 січня 2016 року.

Вартість обслуговування кредитної лінії становитиме 167,175 млн гривень (без ПДВ). Лінія залучається строком на один рік.

У НАЕК обґрунтовують необхідність залучення кредитних коштів неповними розрахунками ДП «Енергоринок» за відпущену в ринок електроенергію (заборгованість за 2014 – 2,85 млрд гривень, за 2015 – 2,17 млрд гривень).

При цьому компанія в даний час відчуває брак коштів для фінансування закупівлі свіжого ядерного палива у ВАТ «ТВЕЛ» (РФ) і погашення кредиту Укрексімбанку у розмірі 22,9 млн доларів кінцевий термін дії за договором з яким наступає цього місяця.

Нагадаємо, «Енергоатом» є оператором чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції з 15 енергоблоками, оснащеними водо-водяними енергетичними реакторами, загальною встановленою електричною потужністю 13,835 тисяч МВт.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, хронічно збитковий «Енергоатом» взяв в борг в Укрексімбанку $52,5 млн доларів на ядерне паливо.

Коментарі
Додати коментар