До новин

Рада скасувала законопроект про реструктуризацію валютних кредитів

28 січня, 2016
Законодавство
Рада скасувала законопроект про реструктуризацію валютних кредитів

Верховна Рада України скасувала раніше прийнятий у третьому читанні законопроект № 1558-1 «Про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті», який був ветований президентом України.

За подолання вето президента проголосували лише 54 народних депутата при мінімально необхідних 300.

«Шановні колеги, закон скасовано», - сказав спікер ВР Володимир Гройсман.

«Не можу підтримати пропоновані Законом, що надійшов на підпис, порядок та умови реструктуризації зобов'язань за кредитними договорами в іноземній валюті в національну валюту України і тому пропоную Закон України» Про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті «відхилити», - сказано в пропозиціях президента Петра Порошенка до закону.

Нагадаємо, документом визначався порядок реструктуризації зобов'язань за споживчими кредитами, згідно з якими «реструктуризація існуючих зобов'язань позичальника за споживчим кредитом, а саме невиплаченої суми кредиту і нарахованих, але не сплачених відсотків (далі - залишок заборгованості за споживчим кредитом), здійснюється шляхом зміни валюти виконання зобов'язань по споживчому кредитом на національну валюту України за офіційним курсом Національного банку України на дату підписання кредитного договору.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Порошенко ветував закон про реструктуризацію валютних кредитів.

 

Читайте також: Реструктуризація валютних кредитів призведе до масової неплатоспроможності банків

Коментарі
Додати коментар