До новин

Представники окупованого Донбасу вперше визнали наявність боргів перед Україною

28 січня, 2016
Борги
Представники окупованого Донбасу вперше визнали наявність боргів перед Україною

На засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську обговорили механізм розрахунків з Україною за воду, спожиту на окупованих територіях Луганщини.

Про це за підсумками зустрічі у Facebook написала прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За її словами, оплата за воду «узгоджена з урахуванням гарантій з боку Росії».

«Фактично, вперше на непідконтрольній Україні частині Донбасу визнали проблему наявності боргів перед українським бюджетом і необхідність їх погашення», — зазначила Оліфер.

Також узгоджені питання про розмінування територій для відновлення газопроводу на підконтрольній Україні частині Луганської області в селах Кримське і Трьохізбенка.

Крім того, учасники зустрічі домовилися, що до середини лютого буде відкритий автомобільний пункт пропуску в Луганській області (Лисичанськ — Золоте — Гірське — Первомайськ — Стаханов).

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на Донеччині Росія вклала обладнання заводу «Донбаскабель», а з Луганщини до Росії вивезено 6 заводів.

Коментарі
Додати коментар