До новин

Україна не говорила з МВФ про борг Януковича, - голова АП

29 січня, 2016
Борги
Україна не говорила з МВФ про борг Януковича, - голова АП

Україна не обговорювала з Міжнародним валютним фондом питання врегулювання боргу перед Росією в розмірі 3 млрд доларів, який був виданий уряду Януковича у 2013 році.

Про це повідомив журналістам очільник Адміністрації президента України Борис Ложкін, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Ми перебуваємо в переговорах із російською стороною. Але це питання не стосується нашої програми з МВФ. Ми це не обговорювали», - уточнив голова президентської адміністрації.

Раніше міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що Німеччина надає допомогу Україні у питанні організації переговорів з Росією про реструктуризацію державного боргу і Київ розраховує на продовження такої допомоги для досягнення позитивного результату.

Борг за євробондами на 3 млрд доларів, які Росія викупила в кінці 2013 року, повинен був бути погашений у грудні 2015 року, проте Кабмін ввів мораторій на обслуговування цієї заборгованості. Тоді у відповідь на такі дії українського уряду, РФ заявила про намір подати позов проти України до міжнародного арбітражного суду.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Україна має шанс уникнути суду з РФ щодо боргу Януковича.

Коментарі
Додати коментар