До новин

У разі прийняття Радою потрібних законів продаж ОПЗ стартує у квітні, - Білоус

09 лютого, 2016
Законодавство
У разі прийняття Радою потрібних законів продаж ОПЗ стартує у квітні, - Білоус

Голова Фонду державного майна України Ігор Білоус запевняє, що Верховна Рада у лютому ухвалить закон, який розблокує приватизацію проблемних державних активів, що дасть можливість вже у квітні розпочати процес продажу Одеського припортового заводу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Економічну правду».

Білоус висловив сподівання, що за прийнятий у першому читанні приватизаційний законопроект 2319а-д проголосують у лютому.

«За два тижні, сподіваюся – друге читання. Ми вже з усіма його погодили. Не знаю, з ким ще треба погодити? Чому він і називається «депутатський» – тому що туди вже запхали ну всі «хотєлки». Проблема в чому? Коли підходить до голосування не зрозуміло, хто з депутатів голосує, хто не голосує, а хто просто пішов кави попити», - поскаржився очільник ФДМУ.

За його словами, прийняття цього закону дуже чекають наші західні партнери.

«Цей закон – це маяк для МВФ. Це серйозні речі, насправді. Немає закону – немає фінансування. Цей закон рівно позитивний для всіх в Раді. Не розумію, чому його не приймають», - сказав Білоус.

Він вважає, що якщо закон ухвалять у лютому, то цілком реально дуже швидко почати велику приватизацію, наприклад Одеського припортового заводу.

«Якщо ми його зараз проголосуємо, то уже в квітні можна розпочати продаж ОПЗ. 45 днів знадобиться на проведення аукціону і ще місяць - на закриття угоди. Тобто до кінця півріччя ми можемо отримати гроші. Це реально», - запевняє голова ФДМ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Кабмін нав'язав ОПЗ непотрібний кредит на 5 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар