До новин

Україна представила свої пропозиції щодо реструктуризації боргу Януковича - росіянам знову не подобається

10 лютого, 2016
Борги
Україна представила свої пропозиції щодо реструктуризації боргу Януковича - росіянам знову не подобається

У Мінфіні РФ стверджують, що Міністерство фінансів Німеччини передало російській стороні пропозиції України щодо реструктуризації боргу, який брав Віктор Янукович. У російському відомстві скаржаться, що умови реструктуризації гірші тих, які були надані комерційним власникам українських євробондів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на російські ЗМІ.

«Мінфін Росії отримав пропозицію щодо реструктуризації українського боргу від Мінфіну ФРН. Ця пропозиція серйозно нами не розглядалося, оскільки запропоновані умови гірші, ніж ті, які отримали комерційні кредитори України. Як ми неодноразово заявляли, для нас такі пропозиції неприйнятні», - сказала російський чиновник Світлана Нікітіна.

Нагадаємо, в наприкінці 2015 року Кабінет міністрів України ввів мораторій на виплату $3 млрд боргів Російській Федерації, а вже 1 січня 2016 року Мінфін РФ оголосив, що Україна допустила дефолт по виплаті боргу розміром $3 млрд.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, в адміністрації президента України заявляють, що українська с сторона не говорила з МВФ про борг Януковича.

Коментарі
Додати коментар