До новин

Німеччина закликала знайти компроміс у суперечці щодо боргу Януковича

11 лютого, 2016
Борги
Німеччина закликала знайти компроміс у суперечці щодо боргу Януковича

Мінфін Німеччини - посередник у переговорах між Росією і Україною - просить Київ підготувати нову пропозицію щодо реструктуризації боргу Росії в 3 млрд доларів після того, як російська сторона відкинула попередню пропозицію Києва.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерело, знайоме з ходом переговорів, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Берлін наполягає на тому, щоб Київ знайшов компроміс в цій суперечці, розповів співрозмовник агентства, який побажав залишитися невідомим.

Отримати коментар від Мінфіну України щодо перспектив посередницьких зусиль Німеччини агентству не вдалося.

У вівторок помічник міністра фінансів Росії Світлана Нікітіна повідомила журналістам, що Мінфін Росії не розглядав серйозно пропозиції України про реструктуризацію боргу в 3 млрд доларів які він отримав через посередника - Мінфін Німеччини.

Нагадаємо, борг за євробондами на 3 млрд доларів, які Росія викупила в кінці 2013 року, повинен був бути погашений у грудні 2015 року. Україна ввела мораторій на обслуговування цієї заборгованості, у відповідь Росія заявила про намір подати в англійський суд і вже почала відповідну процедуру.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Україна представила свої пропозиції щодо реструктуризації боргу Януковича - росіянам знову не подобається.

Коментарі
Додати коментар