До новин

Росія розраховує вирішити проблему боргу Януковича поза судом

15 лютого, 2016
Борги
Росія розраховує вирішити проблему боргу Януковича поза судом

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що позов щодо стягнення з України боргу Януковича готується, але в Москві все ще розраховують на вирішення проблеми у позасудовому порядку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Спутнік.

«Ніяких спеціальних переговорів на тему держборгу України в Мюнхені не заплановано», - сказав Медведєв.

«Позов щодо стягнення боргу з України готується, шанси виграти дуже високі, але в Москві розраховують на вирішення проблеми у позасудовому порядку», - додав він.

В РФ вважають, що з юридичної точки зору Україна знаходиться в стані дефолту.

«Це означає, що Росія може домагатися повернення простроченої заборгованості в судових інстанціях. Всі необхідні документи зараз готуються, формується відповідний позов, і наші шанси виграти в суді дуже високі. Але я все-таки сподіваюся, що українська влада врегульовує проблему держборгу поза судом», - знову наголовсив Медведєв.

Крім того, Медведєв вважає, що МВФ, прийнявши рішення про надання Україні чергового траншу кредиту, незважаючи на відсутність у країни врегульованого офіційного боргу перед РФ, може підірвати довіру до міжнародних фінансових інститутів в цілому.

Нагадаємо, раніше Україна представила свої пропозиції щодо реструктуризації боргу Януковича, проте росіяни відкинули їх.

Коментарі
Додати коментар