До новин

«Укрнафта» просить скасувати нарахування їй 1,5 млрд пені за за несплату дивідендів

17 лютого, 2016
Борги
«Укрнафта» просить скасувати нарахування їй 1,5 млрд пені за за несплату дивідендів

ПАТ «Укрнафта» направило звернення до Кабміну з проханням про скасування наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі про нарахування компанії 1,5 млрд гривень пені за несвоєчасну виплату дивідендів.

Про це йдеться у повідомленні «Укрнафти», передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Ознайомившись із наказом, ПАТ «Укрнафта» заявляє, що його було прийнято з порушенням процедурних правил. Водночас привертає увагу той факт, що підписання наказу проведено з порушенням процедури», - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що пеня нарахована за несплату дивідендів у 2011-2013 роках, хоча розмір зобов’язань було визначено лише 10 жовтня 2014 року.

«Порушено як процедурні правила прийняття таких наказів, так і закон, що встановлює зобов'язання. ПАТ «Укрнафта» має намір оскаржити цей наказ МЕРТ», - зазначив голова правління ПАТ «Укрнафта» Марк Роллінс.

У компанії нагадали, що 27 жовтня 2015 року МЕРТ видало подібний за змістом наказ про нарахування пені за несвоєчасну виплату дивідендів за 2014 рік.

«ПАТ «Укрнафта» наразі оскаржує цей наказ у суді, наступне засідання якого відбудеться 1 березня. Крім цього, звернення компанії з приводу ухвалення незаконного наказу знаходиться на розгляді бізнес-омбудсмена», - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, 29 січня Міністерство економічного розвитку нарахувало «Укрнафті» пеню у розмірі 1,51 млрд грн. Штраф нараховано внаслідок несвоєчасної виплати до державного бюджету 1,78 млрд гривень дивідендів за 2011-2013 роки.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, держфіскальна служба виграла справу про стягнення з «Укрнафти» боргу в 1 млрд гривень рентних платежів.

Коментарі
Додати коментар