До новин

Розпочалось первинне кваліфікаційне оцінювання суддів

18 лютого, 2016
Законодавство
Розпочалось первинне кваліфікаційне оцінювання суддів

З 17 лютого 2016 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України розпочала первинне кваліфікаційне оцінювання суддів, першими пройдуть цю процедуру 100 суддів, які подали до Комісії заяви про обрання їх безстроково.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

«Комісія сформувала п’ять груп, і 17 лютого перша група (20 осіб) складала анонімне тестування та виконуватиме практичне завдання. Через тиждень на першу групу очікує співбесіда з членами кваліфікаційної палати Комісії для обговорення суддівського досьє. Окрім вивчення показників роботи, також буде перевірена інформація щодо майна та статків судді», - уточнили в Комісії

Метою первинного кваліфікаційного оцінювання суддів є з’ясування можливості здійснювати суддею правосуддя.

«Якщо суддя не пройде оцінювання, його направлять на навчання до Національної школи суддів України. Лише після повторного непроходження оцінювання суддя може бути рекомендований на звільнення з посади», - додали у ВККСУ.

Після завершення оцінювання суддів, які претендують на обрання безстроково, Комісія розпочне оцінювати всіх суддів країни, а це близько 8 тисяч осіб.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ВККСУ відкрила дисциплінарні справи відносно 8 суддів.

.

Коментарі
Додати коментар