До новин

Комітет АПУ розкритикував Раду за зволікання з введенням в Україні інституту приватних виконавців

22 лютого, 2016
Законодавство
Комітет АПУ розкритикував Раду за зволікання з введенням в Україні інституту приватних виконавців

19 лютого відбулося засідання Комітету з конкурсного права Асоціації правників України під головуванням партнера ЮФ «Аріо Кепітал Груп» Ірини Сербін.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Учасники засідання, зокрема, обсудили питання перспектив підтримки у сесійній залі Верховної Ради законопроектів щодо впровадження в Україні інституту приватних виконавців.

«У березні-квітні очікується прийняття цих законопроектів у другому читанні. Наразі впровадження самого інституту приватних виконавців відкладено з 1 березня на 1 вересня», - поінформував учасників засідання член правління Асоціації правників України, партнер ЮФ «Аріо Кепітал Груп» Юліан Хорунжий.

За його словами, у разі чергового відкладення прийняття цього рішення українськими парламентаріями Комітет АПУ з конкурсного права звернеться з листами до міжнародних організацій з проханням звернути увагу на затягування вирішення цього питання.

Крім того, під час засідання була обговорена проблематика існуючої практики оподаткування майна боржника в процесі та доходів арбітражних керуючих. Особливу увагу учасники зібрання приділили обговоренню законопроекту № 3555 від 30.11.2015 року «Про фінансову реструктуризацію». На думку правників, цей документ викликає багато питань щодо запропонованих нововведень і у разі його прийняття може створити плутанину на ринку.

Також члени Комітету з конкурсного права приділили увагу роботі зі студентами-правниками. Одностайну підтримку отримала ідея залучати майбутніх юристів до практики в найкращих українських юридичних компаніях та запрошувати до участі в тематичних громадських заходах, які регулярно організує Асоціація правників України.

«Від того, як ефективно вони будуть працювати, буде залежати, як ми з вами будемо жити. Адже саме їм забезпечувати нашу старість», - підкреслив заступник голови Комітету з конкурсного права АПУ, юридичний радник Центру комерційного права Ігор Ніколаєв.

Коментарі
Вадим Хабибуллин
22 лютого, 2016
Вадим Хабібуллін | Приватні виконавці | ВАДИМ ХАБІБУЛЛІН http://khabibullin.kiev.ua/category/privatni_vikonavci/
Додати коментар