До новин

Мінагрополітики хоче віддати Фонду держмайна 429 держрпідприємств, половина з яких проблемні

24 лютого, 2016
Законодавство
Мінагрополітики хоче віддати Фонду держмайна 429 держрпідприємств, половина з яких проблемні

Міністерство аграрної політики і продовольства готове передати державні підприємства на користь Фонду державного майна, відповідний лист підписав міністр Олексій Павленко.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Мінагрополітики.

Так, Мінагрополітики готове передати Фонду держмайна 429 суб’єктів господарювання, з яких 209 підприємств перебувають у процесі ліквідації у зв’язку із незадовільним фінансово-економічним станом, банкрутством, відсутністю майна тощо.

127 підприємств знаходяться у процесі реорганізації шляхом приєднання до ДП «Конярство України», «Укрліктрави», «Укрспирт», «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу», які у подальшому мають бути приватизовані.

42 підприємства (зокрема, ДП «Артемсіль» та ДП «Укрспирт») можуть бути приватизовані після виключення із Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» та ще 51 підприємство не заборонено до приватизації.

Таким чином, після внесення змін до відповідних нормативно-правових актів, приватизації підлягатимуть 93 підприємства.

Також зазначається, що лише 15% підприємств з тих, що планується передати, знаходяться на території Києва та Київської області, а решта -  розташовані в інших регіонах.

В листі також зазначається, що для забезпечення заходів з ліквідації, реорганізації та приватизації підприємств АПК, передача ДП можлива з урахуванням передачі необхідної кількості працівників Мінагрополітики.

Нагадаємо, мільярдні борги ДП «Укрспирт» перешкоджають його реорганізації

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, найбільший виробник цукру «Астарта-Київ» банкрутить ДП «Конярство України».

Коментарі
Додати коментар