До новин

Уряд просить у Ради тимчасове право звільняти очільників держпідприємств

24 лютого, 2016
Законодавство
Уряд просить у Ради тимчасове право звільняти очільників держпідприємств

Кабінет міністрів України просить Верховну Раду України наділити його тимчасовим - строком до 6 місяців - правом звільняти керівників державних підприємств, призначених до 1 січня 2016 року, в односторонньому порядку.

Про це йдеться в підготовленому урядом проекті закону №4105, опублікованому на сайті парламенту, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Тимчасово надати органу управління право в односторонньому порядку розривати за погодженням з Кабінетом Міністрів України контракти з керівниками державних підприємств, установ, організацій і господарських структур, що належать до сфери управління міністерств, інших органів виконавчої влади та державних колегіальних органів, укладені до 1 січня 2016», - йдеться у документі.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, його метою є оперативне оновлення кадрового складу керівників державних підприємств, установ, організацій і господарських структур.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, через збитки держбанків їх керівники будуть притягатися до відповідальності.

Коментарі
Додати коментар