До новин

Кабмін оприлюднив перелік територіальних органів юстиції, що ліквідуються

25 лютого, 2016
Законодавство
Кабмін оприлюднив перелік територіальних органів юстиції, що ліквідуються

Кабінет Міністрів України визначив перелік територіальних органів Міністерства юстиції, які підлягають ліквідації як юридичні особи публічного права.

Це передбачено постановою КМУ від 11 лютого 2016 року № 99 «Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвитку системи надання безоплатної правової допомоги», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Так, уряд погодився з пропозиціями Міністерства юстиції щодо включення відділів державної виконавчої служби та відділів державної реєстрації актів цивільного стану районних, районних у містах, міських (міст обласного значення), міськрайонних, міжрайонних управлінь юстиції до структури відповідних головних територіальних управлінь юстиції та утворення бюро правової допомоги в структурі місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Також в уряді розпорядилися здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству юстиції на 2016 рік у загальному фонді державного бюджету, перерозподіл видатків споживання у сумі 68 600 тис. гривень (з них на оплату праці — 39 800 тис. гривень, на оплату комунальних послуг та енергоносіїв — 17 000 тис. гривень) шляхом зменшення їх обсягу за програмою 3601010 «Керівництво та управління у сфері юстиції» та збільшення їх обсягу за програмою 3603020 «Забезпечення формування та функціонування системи безоплатної правової допомоги».

Нагадаємо, що незабаром по всій Україні в райцентрах і містах обласного значення з'являться 428 бюро правової допомоги, які будуть забезпечувати українців правовим захистом і надавати доступ до онлайн-послуг Мін'юсту.

Перелік територіальних органів Міністерства юстиції, що ліквідуються, зазначені у документі.

Коментарі
Додати коментар