До новин

НБУ погодив набуття істотної участі в шести банках

25 лютого, 2016
Законодавство
НБУ погодив набуття істотної участі в шести банках

Національний банк України погодив набуття істотної участі в шести банках: АКБ «Індустріалбанк», ПАТ «Альпарі банк», АБ «Експрес-банк», ПАТ «Альфа-банк», ПАТ «БТА банк» та ПАТ КБ «Центр».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

Минулого тижня НБУ погодив набуття істотної участі в розмірі більше 70% статутного капіталу АКБ «Індустріалбанк» та більше 80% АБ «Експрес-банк» сім’ї Дворецьких.  Після набуття Розою, Анною та Ігорем Дворецькими істотної участі в банках, їх структури власності розглядатимуться Національним банком як прозорі.

Також регулятор погодив набуту істотну участь у ПАТ «Альфа-банк» Михайлу Фрідману, Герману Хану, Пьотру Авену та Олексію Кузмічьову. Зазначені особи є власниками ABH Holdings SA, яка опосередковано через ABH Ukraine Limited володіє акціями ПАТ «Альфа-банк».

Нуржан Субханбердін та Кенес Ракішев (громадяни Казахстану) отримали погодження на набуття істотної участі в ПАТ «БТА банк», кожен у розмірі більше 47% сукупної участі в банку.

Бахтарі Хедаятоллах Муса отримав погодження на одноосібне пряме набуття істотної участі у ПАТ «Альпарі банк» у розмірі 100%.

Крім того, Національний банк погодив набуття одноосібної прямої істотної участі в ПАТ КБ «Центр» Хамеду Аліхані (громадянин Франції). Хамед Аліхані до недавніх пір був опосередкованим власником істотної участі в цьому банку в розмірі 60%, однак ніколи не проходив процедури погодження в Національному банку. У серпні 2015 року він збільшив свою істотну участь до 100% без отримання погодження Національного банку України на таке збільшення. За таке порушення на компанію, через яку було здійснено таке збільшення, було накладено штраф у розмірі 1,2 млн грн.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ ліквідує банки, що не розкриють власників до квітня.

Коментарі
Додати коментар