До новин

Кабмін затвердив умови реструктуризації кредиту, виданого Сітібанком "Укравтодору"

25 лютого, 2016
Законодавство
Кабмін затвердив умови реструктуризації кредиту, виданого Сітібанком "Укравтодору"

24 лютого за пропозицією Міністерства фінансів Кабінет міністрів прийняв постанову, яка визначає умови реструктуризації гарантованого державою кредитного договору, укладеного між Сітібанком та Державним агентством автомобільних доріг України у 2006 році під державні гарантії.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Наразі Мінфіну та "Укравтодору" вдалося досягти порозуміння з Сітібанком щодо реструктуризації непогашеного залишку кредиту в сумі 41,5 млн доларів.

Прийнята постанова "Про здійснення правочинів з гарантованим державою боргом" є продовженням роботи щодо реструктуризації зовнішнього комерційного боргу «Укравтодору». Зокрема, 12 лютого вже було проведено успішну реструктуризації боргу "Укравтодору" та державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля» перед «Сбербанком Росії» на загальну суму понад 360 млн доларів.

Згідно з ухваленою Кабміном постановою Міністерству фінансів дозволено здійснити правочини шляхом заміни існуючого позичальника за кредитом з одночасним обміном кредиту на додатково випущені та розміщені облігації зовнішніх державних позик України 2015 року з доходністю 7,75% і датою погашення 1 вересня 2019 р. в сумі 31,6 млн доларів та додатково випущені і розміщені державні деривативи на сукупну умовну суму 10,4 млн. доларів.

Коментарі
Додати коментар