До новин

Вашингтон застерігає американські банки від придбання боргових облігацій Росії

26 лютого, 2016
Борги
Вашингтон застерігає американські банки від придбання боргових облігацій Росії

Влада США рекомендувала кільком великим банкам відмовитися від покупки держоблігацій Росії.

Про це пише The Wall Street Journal, посилаючись на джерела, знайомі з ситуацією, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Джерела видання уточнює, що у 2016 році Москва, вперше з моменту введення санкцій, випустить міжнародні облігації на суму не менше $3 млрд.

Росія запросила взяти участь в їх купівлі європейські, китайські і американські банки, у тому числі Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, j.p. Morgan Chase & Co. і Morgan Stanley.

Мінфін і Держдеп Сполучених Штатів випустили спеціальне попередження, отримавши від банків питання про те, чи можуть вони брати участь у купівлі бондів. У Вашингтоні вважають, що такі угоди будуть суперечити санкційній політиці.

«Дуже важливо, щоб приватні компанії в США, Євросоюзі і в усьому іншому світі розуміли, що Росія залишиться ринком з високим ступенем ризику, поки вона буде продовжувати дії по дестабілізації в Україні», — вважають у Держдепі. Представники відомства також попередили про «репутаційні ризики» повернення до звичайного режиму бізнесу з РФ.

Наразі не всі американські банки вже визначилися з подальшими діями. Зокрема, Citigroup не буде брати участь у купівлі облігацій. Інші кредитні організації, в тому числі Goldman Sachs і J.P. Morgan, продовжують вивчати питання.

Купівля російських облігацій безпосередньо не суперечить санкційним обмеженням, які були введені Вашингтоном. При цьому керівники деяких банків побоюються, що якщо вони візьмуть участь в угоді, то Росія направить залучені кошти компаніям, які перебувають під санкціями. Таким чином, банки можуть невимушено порушити політику санкцій.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Росія може збанкрутувати у 2017 році.

Коментарі
Додати коментар