До новин

Співробітники «Укрнафти» просять притягти до відповідальності винних у фінансових проблемах підприємства

01 березня, 2016
Борги
Співробітники «Укрнафти» просять притягти до відповідальності винних у фінансових проблемах підприємства

Голови та члени профспілкових комітетів виробничих підрозділів ПАТ «Укрнафта» написали колективне звернення до президента України Петра Порошенка, у якому просять притягнути до відповідальності всіх осіб, з вини яких «Укрнафта» опинилась в катастрофічному стані.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ЕП.

Автори звернення просять президента припинити «вакханалію» по відкликанню ліцензій та спецдозволів на користування надрами, яка руйнує найбільшу нафтовидобувну компанію України.

«Як свідчать численні і досі не спростовані публікації в ЗМІ, депутатські і журналістські розслідування – з ПАТ «Укрнафта» систематично вимивалися кошти на користь декількох приватних акціонерів та на «підгодовування» тих, хто ці процеси забезпечував», - пишуть вони.

У зверненні працівники «Укрнафти окреслили шість вимог до президента, які стосуються спецдозволів та рентної плати. Вони просять:

1. Негайно припинити непродуману, нефахову, нищівну та злочинну практику відкликання спеціальних дозволів на користування надрами для видобутку вуглеводнів та поновлення експлуатації вже зупинених Битків-Бабченського, Юр’ївського, Голубівського та Лопушнянського родовищ.

2. Ініціювати зниження рентної плати на видобуток нафти, яка при падінні світових цін на нафту, робить її збитковою для українських нафтовидобувників.

3. Притягнути до відповідальності всіх осіб, з вини яких ПАТ «Укрнафта» опинилась в катастрофічному стані та завдала шкоди інтересам Держави.

4. З метою встановлення реального контролю за діяльністю ПАТ «Укрнафта» зініціювати звернення держави Україна, як найбільшого акціонера ПАТ «Укрнафта», до Лондонського суду міжнародного арбітражу з позовом про відміну дискримінаційних для держави положень Статуту ПАТ «Укрнафта».

5. Виконати рішення РНБО про передачу функції видачі спеціальних дозволів на користування надрами для видобутку вуглеводнів Міненерговугіллю.

6. Запропонувати міноритаріям конструктивний діалог та співпрацю по виведенню ПАТ «Укрнафта» із кризи та погашення взаємних боргів.

Також, якщо переговорний процес не дасть реальних результатів, працівники просять ініціювати зміну законодавства та реприватизувати ПАТ «Укрнафта».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Укрнафта» припинила роботу на Юр'ївському родовищі, що загрожує компанії банкрутством.

Коментарі
Додати коментар