До новин

Цього року регулятор розраховує продати застав на 12,8 млрд грн

03 березня, 2016
Борги
Цього року регулятор розраховує продати застав на 12,8 млрд грн

Національний банк України очікує, щоу 2016 році отримає 12,8 млрд гривень від реалізації застав, наданих під кредити рефінансування.

Про це на прес-конференції заявив директор Департаменту управління ризиками Національного банку Ігор Будник, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Усього в 2016 році НБУ очікує на погашення заборгованості за рахунок застави по кредитам рефінансування на 12,8 млрд. грн. Із них 7,1 млрд гривень планується отримати від майнових прав за кредитами, у тому числі близько 4,4 млрд гривень – надходжень від очікуваних і вже накопичених погашень за портфелем «Дельта Банк». Ще 4 млрд Національний банк планує отримати від продажу цінних паперів, і 1,7 млрд – від реалізації нерухомості», – сказав Будник.

За його словами, фактичні надходження в 2015 році становили 1,1 млрд гривень.

Таке потенційне зростання надходжень він пояснив тривалістю етапів роботи з проблемними активами. Тільки в 2016 році об'єкти деяких банків, які були виведені з ринку ще у 2014-2015 роках, зможуть бути передані на реалізацію.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, протягом поточного тижня планується продаж активів 12 збанкрутілих банків.

Коментарі
Додати коментар