До новин

Уряд пропонує нагородити Діденка, Коболєва та Перелому орденами за стягнення 3 млрд грн з Ostchem Фірташа

04 березня, 2016
Борги
Уряд пропонує нагородити Діденка, Коболєва та Перелому орденами за стягнення 3 млрд грн з Ostchem Фірташа

Кабінет міністрів України запропонував нагородити орденами «За заслуги» 3-го ступеня заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Діденка, голову правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва та першого заступника голови НАК Сергія Перелому за стягнення заборгованості за поставлений газ з підприємств групи Ostchem Дмитра Фірташа.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інформацію, озвучену на засіданні уряду.

«Подання до нагородження орденом за заслуги третього ступеня Діденка, Коболєва і Переломи. Це у зв'язку з їх діями щодо стягнення заборгованості з компанії Ostchem. Це було окреме доручення прем'єр-міністра і, відповідно, їх пропонують подати президентові України для відповідного нагородження», - сказала в ході засідання уряду міністр Кабінету міністрів Ганна Онищенко.

Водночас, це рішення КМУ було запропоновано відкласти на тиждень. Віце-прем'єр Геннадій Зубко та голова Міненерговугілля Володимир Демчишин запропонували, щоб потенційні орденоносці більш детально розповіли про «рівень заслуг» у цій справі.

Нагадаємо, Ostchem з 2010 року накопичила перед НАК «Нафтогаз України» борги в розмірі 3 млрд гривень й погасила цей борг у грудні 2015 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Ощадбанк вимагає від Фірташа повернути $7 млн.

Коментарі
Додати коментар