До новин

Укрексімбанк судиться з компанією Ахметова за 463 млн грн заборгованості

11 березня, 2016
Законодавство
Укрексімбанк судиться з компанією Ахметова за 463 млн грн заборгованості

ПАТ «Укрексімбанк» звернувся до господарського суду Києва з проханням стягнути з ТОВ «ЕСУ» 463,221 млн гривень заборгованості по облігаціях.

Про це йдеться у відповідному рішенні суду, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як вказав позивач в своїй заяві, він є власником частини іменних облігацій, випущених «ЕСУ» в 2013 році і мають кінцеву дату погашення 19 березня 2017 року.

«Укрексімбанк» просить стягнути 402,778 млн гривень заборгованості по процентному доходу за облігаціями, 49,773 млн гривень - пені за прострочення зобов'язань по виплаті, 7 млн гривень інфляційних втрат і 3,157 млн гривень - 3% річних у зв'язку з простроченими зобов'язаннями за облігаціями.

Розгляд справи було призначено на 3 березня, проте результатів засідання в Єдиному реєстрі судових рішень ще не оприлюднено.

Пізніше «ЕСУ» подав зустрічний позов проти «Укрексімбанку» «про визнання недійсними пунктів договорів». Суд прийняв його до розгляду.

Нагадаємо, 100% ТОВ «ЕСУ» володіє 92,79% акцій «Укртелекому». У 2013 році компанію придбав холдинг «СКМ» українського бізнесмена Ріната Ахметова.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, брати Клюєви виводять гроші з України через державний Укрексімбанк.

Коментарі
Додати коментар