До новин

Юліан Хорунжий: Зараз існує повний перекос у питанні здійснення контролю над арбітражними керуючими

27 березня, 2015
Законодавство
Юліан Хорунжий: Зараз існує повний перекос у питанні здійснення контролю над арбітражними керуючими

Зараз в Україні контролювати діяльність і кваліфікацію арбітражних керуючих може виключно Міністерство юстиції України.

Про це він заявив під час зустрічі представників Комітету з конкурсного права "Асоціації правників України" з представниками Міжнародного валютного фонду, яка відбулася у Києві, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

"Сьогодні в Україні працює п’ять саморегулюючих організацій арбітражних керуючих. У них не багато повноважень. Вони можуть стежити за дотриманням членами саморегулюючої організації правил професійної етики, подавати кандидатури до складу дисциплінарної кваліфікаційної комісії Мінюсту та лобіювати внесення змін до нормативних актів і розробку законопроектів. Все інше – це лише повноваження Міністерства юстиції України", - заявив Юліан Хорунжий.

За його словами, Комітет з конкурсного права АПУ вже провів ряд робочих зустрічей, на яких обговорювалася можливість повернути профільним саморегулюючим організаціям право займатися підвищенням кваліфікації своїх членів, яке їм в минулому належало.

Наразі, представники Міжнародного валютного фонду Хосе Гаррідо і Чанду Делонг наголосили, що вони зараз будуть активно збирати інформацію про роботу арбітражних керуючих й функціонування системи неплатоспроможності в Україні в цілому. Для цього вони проведуть низку зустрічей з неформального обговорення цих питань, як з фахівцями ринку так і з представниками влади.

"Ми розмовляємо з представниками влади, саморегулюючих організацій і хочемо дізнатися про роботу арбітражних керуючих в Україні. Зокрема, дізнатися про проблеми, з якими стикаються професіонали ринку кожного дня на практиці", - наголосив Хосе Гаррідо.

Як повідомлялось, 26 березня 2015 року представники Комітету з конкурсного права АПУ, партнери ЮК "Аріо Кепітал Груп": Юліан Хорунжий, Олексій Воронько, Сергій Кириченко за участю члена правління АПУ, партнера ЮГ "LCF" Артема Стоянова, юридичного радника Центру комерційного права Ігора Ніколаєва провели засідання з представниками Міжнародного валютного фонду Хосе Гаррідо та Чандою Делонг з обговорення найбільш актуальних питань щодо ринку неплатоспроможності та банкрутства в Україні.

Коментарі
Додати коментар