До новин

Чесність арбітражних керуючих пропонують перевіряти на детекторі брехні

12 березня, 2016
Законодавство
Чесність арбітражних керуючих пропонують перевіряти на детекторі брехні

Колегія поліграфологів України пропонує включити до законопроекту про банкрутство в Україні рекомендовану норму про щорічну перевірку чесності та непідкупності арбітражних керуючих на детекторі брехні.

Таку пропозицію було озвучено під час засідання Комітету з питань правосуддя, експертної діяльності, банкрутства, виконання судових рішень та кримінальних покарань Громадської ради при Міністерстві юстиції України, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Під час банкрутства підприємства ключовою фігурою процесу є арбітражний керуючий. Він може зробити дуже багато, і громадськість має бути впевнена в його чесності, непідкупності й відсутності залежності від будь-яких впливових осіб. Для цього пропонуємо закріпити в профільному законодавстві норми про обов’язковість щорічного проходження випробування на поліграфі всіх українських арбітражних керуючих. Наразі подібна практика успішно працює в США», - заявив під час засідання Ігор Усіков, представник Колегії поліграфологів України.

Члени Комітету з питань правосуддя, експертної діяльності, банкрутства, виконання судових рішень та кримінальних покарань Громадської ради при Міністерстві юстиції України та представники царини вирішення питань неплатоспроможності доволі скептично оцінили дану ініціативу.

«Було б доволі дивно, якби президент і народні депутати уникнули випробування на поліграфі, а арбітражні керуючі – ні. При цьому перші розпоряджаються активами всієї країни та її національними скарбами. На їх тлі перевірка арбітражних керуючих виглядає, як стрілянина по горобцям», - відреагувала на пропозицію директор Центру комерційного права Валентина Данішевська. - «Ми всі хочемо, аби корупція в нашій країні зменшувалася. Я думаю, що поліграф можна використовувати для цього на постійній основі. Але, напевно, арбітражні керуючі - не ті люди, з яких це треба починати».

Коментарі
Додати коментар