До новин

Закон про банкрутство фізосіб не може бути чинником фінансової дестабілізації, - експерт

30 березня, 2015
Законодавство
Закон про банкрутство фізосіб не може бути чинником фінансової дестабілізації, - експерт

Прийняття закону про банкрутство фізосіб-непідприємців не призведе до фінансової дестабілізації, яку прогнозують деякі фінансисти у зв'язку із можливим масовим невиконанням боржниками своїх фінансових зобов'язань, заявив керівник практики адвокатської компанії "Соколовський і Партнери" по роботі з проблемними активами, арбітражний керуючий, адвокат Владислав Філатов.

Про це він розповів в ексклюзивному коментарі для інформаційного порталу Банкрутство & Ліквідація.

"Основна причина відсутності такого закону, швидше за все, це перешкоди, що виникають з ініціативи фінансових установ. Зокрема, є точка зору деяких фінансистів, що прийняття закону призведе до фінансової дестабілізації, пов'язаної зі зловживаннями нормами закону і повальним невиконанням боржниками своїх зобов'язань. З такими висновками складно погодитися", - зазначив експерт.

Філатов пояснив, що і сьогодні є боржники, які досить успішно і без будь-яких істотних наслідків ухиляються від виконання своїх кредитних зобов'язань, використовуючи для цього нині діючі закони. Саме тому потрібно урегулювати питання споживчого банкрутства, прийнявши відповідні нормативні акти, що забезпечать сумлінним боржникам прийнятний вихід із скрутної ситуації. У особи-банкрута не можна відбирати все. За умов, коли боржнику залишають деяке майно (житло, машину, квартиру і т.д.), достатнє для продовження його нормального життя, він не позбавляється можливості заробляти, і, як наслідок, повертати борг.

"Встановлення загальнообов'язкових правил в даних відносинах виключить наявність "каламутної води" в цьому питанні і дозволить цивілізованим шляхом вирішувати проблеми неплатоспроможності фізичних осіб", - резюмував експерт.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, закон про банкрутство фізосіб досі не прийнятий, бо невигідний банкам.

Коментарі
Додати коментар