До новин

Фонд гарантування звинуватив кредиторів Дельта Банку в привласненні активів

17 березня, 2016
Законодавство
Фонд гарантування звинуватив кредиторів Дельта Банку в привласненні активів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звинувачує Авант Банк, групу «Фокстрот», Ощадбанк і Державну іпотечну установу (ДІУ) в спробі виведення активів із неплатоспроможного «Дельта Банку» шляхом укладення нікчемних договорів.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

Як зазначають у Фонді, не маючи можливості повернути свої кошти з проблемного банку, зазначені кредитори переоформляли на себе ліквідні активи.

При цьому договори із забезпечення вимог, що дають право кредиторам вимагати заставу, укладалися або в період фактичної неплатоспроможності банку, або трохи раніше. При цьому попередні договори не відображались в обліку банку, що є порушенням правил обліку і свідчить про спотворення дат укладання договорів.

Зокрема, Авант Банк уклав договір по операції із забезпечення вимог на суму 0,5 млрд грн, група «Фокстрот» - на 3 млрд грн, Ощадбанк - на 2 млрд грн, ДІУ - 3,8 млрд грн.

При цьому в фонді зазначили, що кредиторські вимоги «Фокстроту» в три рази менші, ніж сума активів, на які він претендує, водночас сума зобов'язань «Дельти» перед Ощадбанком вища суми, на яку претендує держбанк.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Фонд визнав нікчемними угоди Дельта Банку на 22,3 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар