До новин

Заарештовано шість мільярдів Алчевського меткомбінату

18 березня, 2016
Борги
Заарештовано шість мільярдів Алчевського меткомбінату

На рахунках Алчевського металургійного комбінату заарештовано 5,8 млрд гривень за позовом «Метінвесту» бізнесмена Рината Ахметова.

Про це стало відомо з визначення господарського суду Києва від 12 лютого 2016 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Першу інстанцію».

Як випливає з судових матеріалів, «Метінвест Холдинг» виставив «Алчевському металургійному комбінату» рахунок на 5,818 млрд гривень за поставлений товар у 2012 — 2014 роках. Оскільки повна сума за постачання не надійшла, позивач вимагає повернути борг, а у суду просив накласти арешт на рахунки комбінату. Борг, згідно з позовом, виник у «Алчевського меткомбінату» перед «Метінвест Холдингом» в результаті договору поставки від 29 грудня 2010 року. Позивач з жовтня 2012 року по серпень 2014 року (включно) поставив відповідачу товар на 418,4 млн доларів, з яких залишилася неоплаченої четверта частина (на 109,645 млн. доларів), що еквівалентно 2,724 млрд. гривень.

За порушення строків оплати позивачем також нарахована пеня в розмірі 1,642 млрд. гривень, три відсотки річних (133 млн. гривень та інфляційне збільшення заборгованості – 1,318 млрд. гривень).

Крім того, позивачем надано рішення господарського суду Донецької області від 10 січня 2013 року, яким задоволено позовні вимоги «Метінвест Холдингу» до «Алчевському меткомбінату» про стягнення 100 млн гривень.

Таким чином, загальна сума претензій складає 5,8 млрд. гривень.

Суд задовольнив претензії частково, наклавши арешт на кошти «Алчевського металургійного комбінату» у банках «ПУМБ», Промінвестбанк, Укрексімбанк, ОТП Банк, «Кредит Дніпро» та інших.

«Алчевським металургійним комбінатом» володіє корпорація «Індустріальний союз Донбасу». 50% + 2 акції корпорації були продані в 2010 році групі інвесторів, яку очолює швейцарська компанія Carbofer, що належить російському бізнесменові Олександру Катунину. 49,9% акцій ІСД належать бізнесменові і колишньому губернатору Донецької ОДА Сергію Таруті і бізнесменові Олегу Мкртчану.

Коментарі
Додати коментар