До новин

Росія нарахувала Україні пеню за кредитом Януковича

22 березня, 2016
Борги
Росія нарахувала Україні пеню за кредитом Януковича

Згідно з позовом РФ до України через "кредит Януковича" у сумі 3 млрд доларів Україна має повернути 3,137 мільярдів з урахуванням відсотків за несвоєчасну виплату боргу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на РБК.

Таки вимоги містяться у позовній заяві, поданій в інтересах РФ компанією The Law Debenture Trust Corp. до англійського суду.

Зазначається, що 21 грудня 2015 року, коли настав термін погашення паперів, Україна не виплатила 3,075 млрд доларів, внаслідок чого порушила договір довірчого управління (Trust deed) з The Law Debenture Trust, умови позики і агентську угоду з Citibank як платіжним агентом і реєстроутримувачем.

Позивач вважає, що штрафний відсоток має нараховуватися за ставкою 8% (встановлена законодавчо ставка для боргу, визнаного в судовому рішенні) або за ставкою 5% (як в умовах паперів), або за альтернативною ставкою, якщо вирішить суд.

У позовній заяві повідомляється, що станом на 16 лютого, коли було подано позов, Україна мала сплатити Росії 3 млрд 114 млн 633 тис.доларів (при ставці 8%) або 3 млрд 99 млн 771 тис. доларів (при ставці 5%) .

Також позивач просить суд призначити додаткову компенсацію на користь Росії понад суму боргу і накопичених відсотків.

Позов був поданий до Високого суду Англії, розглядати його буде новий підрозділ Financial List.

Коментарі
Додати коментар