До новин

Суд визнав, що Абромавічус законно звільнив директора збиткового «Електроважмашу»

25 березня, 2016
Законодавство
Суд визнав, що Абромавічус законно звільнив директора збиткового «Електроважмашу»

Апеляційний суд Києва визнав, що міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус цілком законно звільнив Володимира Глушакова з посади директора збиткового держпідприємства «Електроважмаш».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на сторінку у Twitter міністра.

«Апеляційний суд Києва визнав, що я мав рацію, звільнивши директора «Електроважмашу» за завдані збитки. Конкурс йде, скоро буде новий CEO», - написав міністр.

Нагадаємо, МЕРТ за підсумками перевірки ДП «Електроважмаш» виявив схему виведення з підприємства коштів через компанії-прокладки, в результаті чого підприємство потерпає від збитків.

Міністерство вже двічі звільняло Глушакова за грубі порушення контракту і завдання збитків підприємству. Перший раз у серпні, за 1,55 млн доларів недоотриманого прибутку: компанія «АрселорМіттал Теміртау» заплатила за електромотор 2,987 млн доларів, а український завод отримав від угоди удвічі менше – 1,387 млн доларів, решта пішла британській компанії-посереднику. У листопаді, коли пан Глушаков відновився на посаді через суд, міністр його звільнив удруге – вже за грубі порушення порядку валютних розрахунків, через що ДП «Завод «Електроважмаш»« зазнав збитків у розмірі 2,666 млн грн.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Мінекономрозвитку заявляє про спробу силового захоплення «Електроважмашу» колишнім керівництвом.

Коментарі
Додати коментар