До новин

Депутати візьмуться за зміну складу Ради НБУ

01 квітня, 2016
Законодавство
Депутати візьмуться за зміну складу Ради НБУ

Глава парламентського комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка зареєстрував проект постанови№4323 про звільнення членів Ради НБУ і проект постанови №4324про призначення членів Ради НБУ.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Тексти документів на сайті парламенту поки не оприлюднені.

«Ми запропонували чотирьох кандидатів, які були відібрані на засіданні комітету в листопаді», - заявив Рибалка на засіданні комітету.

Як повідомлялося, профільний комітет Ради в кінці листопада 2015 року запропонував призначити в наглядовий орган НБУ чотирьох представників від парламенту: главу ради Асоціації українських банків Станіслава Аржевітіна, Віру Ричаківську та Олену Щербакову, які звільнилися з НБУ, професора Піттсбурзького університету, члена редколегії VoxUkraine, в.о. президента KSEДе Тимофія Милованова.

«Ми досі не подавали проект документа до Верховної Ради, тому що планували відразу запропонувати кандидатів і до Ради НБУ, і до наглядових рад держбанків», - сказав Рибалка.

«Але фракції, які повинні були висувати кандидатів до наглядових рад держбанків, так і не визначилися з вибором. Тому ми вирішили почати з Ради НБУ: без неї робота регулятора з деяких питань заблокована», - додав він.

Коментарі
Додати коментар