До новин

KSG Agro отримала шанс реструктурувати $20 млн боргу

06 квітня, 2016
Борги
KSG Agro отримала шанс реструктурувати $20 млн боргу

Компанія KSG Agro SA (агрохолдинг, зареєстрований у Люксембурзі з активами в Україні) підписала з міжнародними кредиторами (у тому числі експортні кредитні агентства, банки і міжнародні постачальники) попередні листи про наміри, пов’язані з реструктуризацією боргу на загальну суму близько 20 млн доларів.

Про це йдеться на сайті Варшавської фондової біржі, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Одним з основних пунктів у листах про наміри є виплата міжнародним кредиторам платежів у розмірі 1% від кожної основної суми боргу (гудвіл-платежі).

Крім того, передбачається ступінчаста структура погашення заборгованості протягом 10 років, починаючи з поточного року року. Щорічний розмір таких платежів, відповідно до вищезазначеного плану, буде збільшуватися після перших чотирьох років обслуговування боргу.

До теперішнього часу агрохолдинг здійснив гудвіл-платежі в повному обсязі.

Юристи сторін найближчим часом почнуть підготовку документів, пов’язаних з угодою про реструктуризацію заборгованості агрохолдингу.

Нагадаємо, холдинг KSG Аgro займається виробництвом, зберіганням, переробкою і продажем зернових і олійних культур, а також свинарством. До кінця 2015 року його земельний банк становив близько 63 тис. га в Україні.

У вересні 2014 року KSG Аgro представив інвесторам нову стратегію розвитку, згідно з якою він скоротить земельний банк за рахунок відмови від кримських активів (28 тис. га з 94 тис. га на той період) і зосередиться на найбільш прибуткових і перспективних проектах, в числі яких – промислове свинарство, виробництво твердого біопалива, борошномельне і круп’яне виробництво.

Співвласник і голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов в жовтні 2015 року заявив про намір скоротити земельний банк на 22,9 тис. га в процесі реструктуризації кредитів з Укрсоцбанком.

За підсумками 2014 року холдинг наростив чистий збиток на 38% – $39,47 млн.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, агрохолдинг KSG Agro планує розпродаж земель.

Коментарі
Додати коментар