До новин

Засідання ВРЮ транслюватимуться онлайн

12 квітня, 2016
Законодавство
Засідання ВРЮ транслюватимуться онлайн

Вища рада юстиції постійно проводитиме онлайн-трансляції своїх засідань.

Відповідне обладнання було надане ВРЮ у рамках програми технічної співпраці із Проектом USAID «Справедливе правосуддя», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Зустріч Голови Вищої ради юстиції Ігоря Бенедисюка із представниками Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Проекту USAID «Справедливе правосуддя», що відбулася 8 квітня 2016 року, була присвячена завершенню технічної допомоги Проекту щодо надання ВРЮ комп’ютерного обладнання, програмного забезпечення, у тому числі й для запровадження регулярних онлайн-трансляцій засідань секцій та Вищої ради юстиції», - зазначили у прес-службі відомства.

«За 9 місяців роботи ви змогли зробити дуже багато, і Вищій раді юстиції вдалося стати однією з найпрозоріших інституцій в Україні, – сказав керівник Проекту USAID «Справедливе правосуддя» Девід Вон. – Вперше в житті я побачив пряму трансляцію роботи такої високої судової установи, і нам приємно бути до цього причетним».

Бенедисюк зауважив: «Ми запровадили онлайн-трансляції засідань Вищої ради юстиції, розуміючи, що здійснення дисциплінарних проваджень є одним із чинників відновлення довіри до судової системи. Але Вища рада юстиції не є каральним органом. Тому ми пішли на цей безпрецедентний крок, аби зробити нашу роботу зрозумілою і суспільству, і суддям. Навіть у тих випадках, коли громадськість домагається покарання судді «тут і зараз», ми свідомо займаємо нейтральну позицію, оцінюючи дії судді лише в межах конкретного провадження».

Учасники зустрічі зазначили про важливість роботи, яку здійснила Вища рада юстиції спільно з Проектом у розбудові інституційної спроможності Вищої ради юстиції, співпраці із Тимчасовою спеціальною комісією з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, а також у впровадженні новел Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд», посиленні комунікативної діяльності ВРЮ та ін.

Коментарі
Додати коментар