До новин

Рада відхилила два законопроекти щодо реструктуризації валютних кредитів

13 квітня, 2016
Законодавство
Рада відхилила два законопроекти щодо реструктуризації валютних кредитів

Рада не стала приймати за основу обидва законопроекти про реструктуризацію валютних позичок за іпотечними кредитами і повернула документи до профільного комітету на доопрацювання.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За урядовий законопроект № 4004 проголосувало 186 лише народних депутатів з 226 необхідних, а № 4004-1, авторами якого виступили нардепи Олександр Вілкул і Денис Дзензерський, отримав 194 голоси.

Проект № 4004 передбачав зменшення фінансового навантаження на фізосіб-позичальників, що мають кредити в іноземній валюті, які отримані на придбання єдиного житла.

№ 4004-1 пропонував реструктурувати практично всі валютні кредити за курсом на 1 січня 2016 року зі списанням заборгованості.

В результаті, 276 народних депутатів проголосували за повернення законопроектів на доопрацювання.

Нагадаємо, 18 грудня президент Петро Порошенко ветував закон про реструктуризацію валютних кредитів, який зобов'язував банки реструктурувати всі споживчі кредити, отримані для придбання будь-якого майна, без обмеження суми заборгованості за курсом на дату укладення такого договору.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, закон про банкрутство фізосіб дасть можливість українцям вилізти з боргової ями.

Коментарі
Додати коментар