До новин

Прокуратура виявила додаткові докази злочинів екс-керівництва ДПЗКУ

22 квітня, 2016
Законодавство
Прокуратура виявила додаткові докази злочинів екс-керівництва ДПЗКУ

Печерський районний суд Києва надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування в кримінальному провадженні стосовно колишніх керівників збиткового державного зернотрейдера - ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

Згідно з повідомленням на сайті Генеральної прокуратури України в кримінальному провадженні виявлені додаткові докази вчинення раніше виявлених кримінальних злочинів, а також отримані відомості про вчинення підозрюваними інших злочинів, про підозру у вчиненні яких їм не повідомлялося, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Генпрокуратурою здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови правління ДПЗКУ та його заступника за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, незаконними діями яких заподіяно збитки державі на загальну суму понад 177 млн грн.

З урахуванням встановлених досудовим розслідуванням обставин зазначеним особам 14 березня 2016 повідомлено про зміну раніше повідомленого підозри, у зв'язку з чим прокурор звернувся до суду з клопотаннями про надання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування.

За результатами розгляду клопотань прокурора Печерським районним судом Києва надано дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування.

Найближчим часом стороні захисту будуть відкриті матеріали кримінального провадження, після ознайомлення з якими обвинувальний акт буде направлено до суду для розгляду по суті.

За вчинення вказаних злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, збанкрутіла база хлібопродуктів відсудила в ДПЗКУ більше 50 млн грн.

Коментарі
Додати коментар