До новин

Мін’юст пропонує залучати до судових процесів іноземних суддів

25 квітня, 2016
Законодавство
Мін’юст пропонує залучати до судових процесів іноземних суддів

У Міністерстві юстиції пропонують під час проведення судової реформи залучати до розгляду справ іноземних суддів.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" розповів міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За його словами, судову реформу, яка включатиме конкурсні відбори і тестування, планують проводити два роки. Згідно з концепцією, на цей час пропонують ухвалити пакет проміжних законів і сформувати спеціальні суди.

«Є така пропозиція, що на цей період часу ми зробили спеціалізовані антикорупційні суди, які розслідували б справи, підвідомчі НАБУ, і комерційні суди з залученням іноземців. За бажанням сторони можна буде тоді залучати до судового процесу іноземців, арбітрів для того, щоб отримати більший рівень легітимності цього рішення. На період, поки ми не перезавантажимо нашу національну судову систему», – розповів Павло Петренко.

У проведенні реформи міністр сподівається на підтримку парламенту. Оновлення судової системи, серед іншого, передбачає її спрощення.

«Зараз маю стриманий оптимізм. І позиція голови парламенту Парубія є чіткою, що це одна з пріоритетних реформ, яку повинен зробити парламент. Повинні бути ухвалені зміни до Конституції, профільний закон, спрощена судова система, прибрати всі спеціалізовані суди, маємо дати можливість простій людині звернутися в один суд з будь-якого питання», – зазначив Павло Петренко.

Українську судову систему міністр юстиції характеризує як найскладнішу, якщо порівнювати з країнами ЄС, і одну з найдорожчих та неефективних.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Канада допоможе Україні з судовою реформою.

Коментарі
Додати коментар