До новин

Уряд погодив реструктуризацію боргу «Укравтодору»

28 квітня, 2016
Борги
Уряд погодив реструктуризацію боргу «Укравтодору»

Кабінет міністрів України затвердив умови реструктуризації гарантованого державою кредиту, залученого Державним агентством автомобільних доріг України у 2009 році.

Про це йдеться у постанові № 310 від 27 квітня 2016 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як випливає з документу, Мінфіну дозволено замінити існуючого позичальника (ВТБ Кепітал плс) за кредитом з одночасним обміном кредиту на додатково випущені облігації зовнішніх державних позик з доходністю 7,75% і датою погашення 1 вересня 2019 року у розмірі 78,535 млн доларів та додатково випущені та розміщені державні деривативи на сукупну умовну суму 25,2 млн доларів.

Таким чином КМУ завершує реструктуризацію гарантованого державою боргу за зовнішніми кредитами, обслуговування та погашення яких здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету.

Як повідомлялося, 12 лютого було проведено успішну реструктуризації боргу «Укравтодору» та державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля» перед АТ «Сбербанк Росії» на загальну суму понад 360 млн доларів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Сбербанк Росії» розраховує на зняття мораторію на погашення боргів українських компаній.

Коментарі
Додати коментар