До новин

Місія МВФ працюватиме в Києві з 10 по 18 травня

05 травня, 2016
Борги
Місія МВФ працюватиме в Києві з 10 по 18 травня

Місія Міжнародного валютного фонду працюватиме у Києві з 10 по 18 травня з метою продовження роботи над другим переглядом програми співпраці з Фондом на умовах угоди EFF.

Про це розповіло джерело в Уряді, Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ЕП.

Мета приїзду місії - продовження роботи над другим переглядом програми співпраці з Фондом на умовах угоди EFF.

Місію очолить Рон ван Руден.

За словами співрозмовника видання, головне завдання місії - оцінити фіскальні і монетарні показники в контексті проведених Україною реформ, які підтримує МВФ.

МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 млрд доларів терміном на 4 роки в березні 2015 року. Перший транш за новою програмою обсягом 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 млрд доларів - 4 серпня 2015 року.

На поточний момент Україна і МВФ перебувають на стадії другого перегляду програми, який проходив у два етапи. Місія МВФ працювала в Києві у вересні та листопаді минулого року. Разом із тим, місія не змогла досягти компромісу в частині другого перегляду програми реформ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, новий уряд сподівається, що МВФ продовжить давати Україні гроші в борг.

Коментарі
Додати коментар