До новин

Як забезпечити незалежність арбітражних керуючих

05 травня, 2016
Законодавство
Як забезпечити незалежність арбітражних керуючих

27 квітня 2016 року директор Центру комерційного права Валентина Данішевська виступила з презентацією на тему «Автоматизована система з відбору кандидатур арбітражних керуючих для призначення розпорядником майна» на Форумі з реструктуризації та банкрутства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Центру.

Під час своєї доповіді пані Данішевська підкреслила, що автоматизована система повинна забезпечувати незалежність діяльності арбітражних керуючих. Одним з важливих критеріїв такої незалежності є об’єктивність та неупередженість при відборі кандидатур для призначення розпорядником майна.

На думку директора Центру, щоб досягти поставленої мети, потрібно знищити будь-які можливості тиску на «невигідного» кандидата, обраного автоматизованою системою, з ціллю його відмови від справи та подальшого призначення розпорядника майна без застосування автоматизованої системи. Також необхідно скасувати поділ арбітражних керуючих за рівнем кваліфікації, оскільки це суперечить Закону та дискредитує систему допуску до професії.

Адже всі, хто отримав Свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого, здатні виконувати функції розпорядника майна на будь-якому підприємстві. Серед об’єктивних причин, з яких автоматизована система не дає бажаних результатів, Валентина Данішевська назвала також відсутність належних гарантій оплати праці арбітражних керуючих в цілому та розпорядників майна зокрема.

Відповіді на всі ці виклики дає Проект Закону № 3132, розроблений експертами Центру комерційного права.

Загалом Форум зібрав близько 100 учасників, серед яких були арбітражні керуючі, юристи, представники Мін’юсту, Вищого господарського суду та великих українських банків. Присутні експерти та гості заходуобговорили проблемніпитанняборговоїреструктуризації та санаціїборжників, супроводженняпроцедурибанкрутства, особливостіпротидіїфіктивнимбанкрутствам, продажу майна в процедурібанкрутства та перспективи провадження банкрутств фізичних осіб.

Коментарі
Додати коментар