До новин

Борг ОПЗ перед компанією Ostchem не завадить приватизації заводу

19 травня, 2016
Борги
Борг ОПЗ перед компанією Ostchem не завадить приватизації заводу

Компанія Ostchem, підконтрольна українському бізнесменові Дмитру Фірташу, не зможе заблокувати приватизаційний конкурс по проблемному Одеському припортовому заводу, незважаючи на наявність заборгованості підприємства перед структурами бізнесмена на суму в $193 млн.

Про це на засіданні Кабінету міністрів повідомив голова Фонду державного майна Ігор Білоус, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«У нас є борг господарського характеру за поставлений заводу газ в 2013-2014 роках підприємствами Фірташа. Це доларовий борг перед підприємством Ostchem. Він становить 193 мільйони доларів за номінальною вартістю, якщо не враховувати пеню та інші речі, які ще потрібно довести в суді. Інвестор, який прийде на завод, буде розбиратися з усіма господарськими справами підприємства, в тому числі і з боргом. Цього факту ніхто не приховує... Наразі жодної загрози конкурсу немає», - запевнив Білоус.

Нагадаємо, раніше Білоус заявив, що не дозволить жодній російській компанії взяти участь у конкурсі на приватизацію Одеського припортового заводу.

Держава сподівається знайти для підприємства інвестора, що допоможе вирішити накопичені фінансові проблеми. За 2012-2013 роки сукупний збиток ОПЗ становив більше 1,2 млрд гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у ФДМ прогнозують, що продаж ОПЗ буде завершено у липні.

Коментарі
Додати коментар