До новин

Ахметов збирається повернути державі 2 млрд гривень від продажу «Тримоба»

26 травня, 2016
Борги
Ахметов збирається повернути державі 2 млрд гривень від продажу «Тримоба»

Телекомунікаційна компанія «Укртелеком» розраховує до кінця 2016 року продати 3G-оператор «Тримоб», а виручені кошти направити на погашення боргу за облігаціями перед державними банками.

Про це йдеться у фінансовому звіті компанії, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Мова може йти про виплату 2 млрд гривень боргу Укрексімбанку і Ощадбанку. У минулому році «Укртелеком» взяв на себе облігації своєї материнської компанії «ЕСУ» в цих банках. На початку 2011 року ЕСУ продала облігації на суму 4,2 млрд гривень Укрексімбанку і Ощадбанку. Їй потрібні були гроші на завершення приватизації Укртелекому. Компанія Ріната Ахметова досі не погасила частину боргу, а лише відтермінувала його до кінця 2017 року.

Якщо операція з продажу «Тримоба» не відбудеться і банки не отримають гроші, вони зможуть реалізувати своє право на 92,79% акцій «Укртелекому», які передані у заставу.

Зараз «Укртелеком» веде переговори про продаж «Тримоба» компанії «МТС Україна» (Vodafone). Ця угода перебуває на узгодженні в Антимонопольному комітеті України.

Минулого тижня до АМКУ надійшла заява, яка може призупинити операцію з продажу «Тримоба». Як повідомила державний уповноважений АМКУ Марія Процишен, клопотання написала одна з компаній, але її назву вона відмовилася розкрити.

Коментарі
Додати коментар