До новин

Суд став на бік метрополітену у спорі з російським кредитором

27 травня, 2016
Борги
Суд став на бік метрополітену у спорі з російським кредитором

У середу, 25 травня, Господарський суд Києва підтримав апеляційну заяву столичного метрополітену та скасував заборону використання 100 лізингових вагонів, придбаних за договором з компанією «Укррослізинг».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Київського метрополітену.

«Це перемога в інтересах киян і наше підприємство за підтримки міської влади буде продовжувати вирішувати ситуацію в правовому полі», - заявив начальник метрополітену Віктор Брагінський.

Він зауважив, що метрополітен подав зустрічний позов з вимогою переглянути пункти договору та, відповідно, розмір створеної заборгованості.

«Зважаючи на важливість безперебійного функціонування метрополітену для жителів столиці та недопущення транспортного колапсу, підземка розраховує на підтримку депутатського корпусу Київради», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що договір з компанією «Укррослізинг» на поставку 100 вагонів метрополітену був укладений у 2009 році. Через додатково підписані угоди минулим керівництвом утворився борг, а сума позовної заяви сягнула 1,959 млрд гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, російський кредитор може зупинити роботу київського метрополітену.

Коментарі
Додати коментар