До новин

Суд реструктурував борг ОПЗ перед «Нафтогазом»

14 червня, 2016
Борги
Суд реструктурував борг ОПЗ перед «Нафтогазом»

Господарський суд Одеської області реструктурував борг ПАТ «Одеський припортовий завод» перед НАК «Нафтогаз України» на суму 6,92 млн гривень до грудня 2016 року.

Про це йдеться у відповідній судовій постанові, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як випливає із судових матеріалів, суд постановив ОПЗ до 30 червня виплатити «Нафтогазу» 1,5 млн гривень, до 31 липня – 1,42 млн гривень. Щомісячна плата до листопада 2016 року включно буде становити 1 млн гривень. При цьому завод попросив суд надати розстрочку на виплату боргу до червня 2017 року.

 «В обґрунтування причин для надання розстрочки виконання рішення суду ОПЗ посилається на неможливість своєчасного виконання рішення суду по сплаті стягнутої суми заборгованості, оскільки завод знаходиться у важкому фінансовому стані, що є прямим наслідком накопичення збитків минулих років, і при негайному виконанні рішення суду, підприємство не зможе провадити господарську діяльність», - йдеться в постанові.

Що стосується складових частин заборгованості, то 6,92 млн гривень – це пеня за прострочення оплати за газ і штраф з розрахунку 3% річних. Товарний газ, спожитий ОПЗ – оплачений.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Фонд держмайна визначив дату і ціну продажу ОПЗ.

Коментарі
Додати коментар