До новин

Гройсман: у питанні «боргу Януковича» треба враховувати окупований Крим

21 червня, 2016
Борги
Гройсман: у питанні «боргу Януковича» треба враховувати окупований Крим

Питання повернення Україною 3 млрд доларів боргу, які Росія в 2013 році надала уряду Миколи Азарова, має вирішуватися в міжнародних судах, однак при цьому треба мати на увазі, що насправді Росія винна Україні набагато більше, зокрема, через окупацію Криму.

Про це зазначив під час прес-конференції у Національному прес-клубі в Вашингтоні глава уряду України Володимир Гройсман, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Я думаю, що це (питання «російського» боргу – ред.) потрібно вирішувати правовим шляхом, і зараз відбуваються відповідні юридичні процедури, які визначать долю наших відносин, у тому числі у фінансовій сфері», - відповів український прем'єр на запитання російського журналіста про позицію Києва у цьому зв'язку.

Гройсман наголосив, що насправді наявний дуже великий борг Росії перед Україною, і його потрібно було би компенсувати.

«Цьому дуже би сприяла деокупація Криму, звільнення частин і територій, які захоплені за допомогою російських військ», - сказав він.

Прем'єр-міністр також додав, що «це було би дуже гарним підгрунтям для подальшого врегулювання ситуації у фінансових взаєморозрахунках».

Нагадаємо, 17 лютого 2016 року Росія подала позов проти України до Високого суду Лондона через невиплату трьох мільярдів доларів боргу.

Цю суму уряд Азарова взяв у Росії в борг в кінці 2013 року. У 2015 році Україна реструктурувала всі свої борги крім цього, оскільки Росія відмовилася вести відповідні переговори.

Янукович і Азаров підозрюються в розкраданні державного майна в особливо великих розмірах.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, позиція України полягає в тому, що договір про $3 млрд позики недійсний.

Коментарі
Додати коментар