До новин

Банки-банкрути не повернули НБУ 53 млрд грн рефінансу

24 червня, 2016
Борги
Банки-банкрути не повернули НБУ 53 млрд грн рефінансу

Обсяг заборгованості неплатоспроможних банків перед Національним банком України за кредитами рефінансування станом на 1 червня 2016 року досяг 53,38 мільярда гривень.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

Як наголошується в коментарі НБУ, це величезна сума, і для її погашення потрібно докласти більших зусиль, в тому числі і з продажу активів неплатоспроможних банків Фондом гарантування вкладів фізосіб.

«Національний банк вважає, що є ряд причин, що заважають Фонду максимально ефективно реалізовувати майно таких банків. Основна причина - це слабка судово-претензійна робота Фонду по проблемним кредитам (неподання позову до позичальника або фінансового поручителя, і як наслідок, пропуск строків позовної давності; незадовільна робота з виконавчою службою: продаж застав в рамках виконавчого провадження за заниженою вартістю)», - зазначили у пресс-службі

На думку НБУ, підвищити ефективність продажу активів неплатоспроможних банків може підвищення прозорості процесу виставлення активів на продаж, які на сьогодні продаються малими порціями, і багато хто з яких взагалі не виставляються на продаж, хоча банки знаходяться в процесі ліквідації вже тривалий час.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, минулого тижня було реалізовано активи 26 банків, що ліквідуються.

Коментарі
Додати коментар